האחות אמרה שהכל בסדר, יצא 7 במכשיר בדיקה, למה המוהל שולח שוב לבדיקה??
בדיקה עורית מול בדיקת דם
ישנם שני סוגי בדיקות של רמת הצהבת: בדיקה עורית, שמתבצעת על ידי מכשיר קטן שמוצמד לעור התינוק, ובדיקה קפילארית - שהיא בדיקת דם מהעקב. הרבה פעמים, כאשר יוצא לי להגיע לפני הברית כדי לבדוק את מצבו של התינוק, בין היתר אני מסתכל על המראה שלו. פעמים רבות אני מזהה שהתינוק צהוב - וצריך ניסיון של שנים רבות ואלפי בריתות בשביל לזהות בדיוק את הגוון הזה של הצהוב. כשאני מבקש מההורים לבצע בדיקה כדי לדעת את רמת הבילירובין בדם (בילירובין זה החומר שהכבד של התינוק עדיין לא הספיק לפרק לחלוטין, והוא זה שיוצר את הגוון הצהוב בעור, אנחנו רוצים לדעת את המספר של הגוון הזה), האמא או האבא אומרים לי לפעמים: "זה בסדר, האחות בקופת חולים עשתה לו בדיקה על המצח היום ויצא 7".אז בואו נעשה סדר:
הבדיקה של המכשיר העורי היא לא מדויקת ב-100%. היא מבוססת על החזרת אור ומדידת גוונים, ולכן היא מושפעת בקלות מגוון העור הטבעי של הילד או אפילו מהתאורה בחדר. היא כלי מצוין לסקירה ראשונית, אבל היא לא נותנת את התמונה המלאה. לעומת זאת, בדיקת דם היא מדע מדויק. היא בודקת פיזית את נוזל הדם וסופרת את הרמה המדויקת של הבילירובין בגוף. לכן, אם התינוק נראה מצוין והכל תקין - מתקדמים הלאה בשמחה. אבל אם העין המקצועית של המוהל מזהה שהתינוק צהוב או שיש ספק, אל תסתמכו רק על המכשיר העורי. חובה לבצע בדיקת דם כדי לקבל החלטה אחראית ובטוחה ב-100% עבור הבריאות של הבן שלכם. דב קליין מוהל מוסמך מ.ר 975 052-7646819
מתנ״ס חרדי ספיר